top of page

Ajankohtaista

Seuraa Vaiston ajankohtaisia tapahtumia ja vinkkejä.

Kaikille avoimia tapahtumia 2018:

 

Enneagrammi-illat Hämeenlinnassa

Ajankohdat:

  7.11.2018 klo 17.30-20.30

15.11.2018 klo 17.30-20.30

21.11.2018 klo 17.30-20.30
Paikka: Schmausserin huvila, Arvi Kariston katu 2,
Hämeenlinna
Ilmoittautumiset: ann-mari@voimavaravalmennus.fi
Hinta: 30 €/kerta tai kaikkien kertojen yhteishinta 80 €

Kuvaus: Iltojen aikana tutustut enneagrammi-mallin yhdeksään persoonallisuustyyliin ja opit tätä kautta ymmärtämään sekä itseäsi että muita paremmin. Aiempaa tietoutta enneagrammista ei vaadita ja kaikki ovat tervetulleita viettämään kiehtovia iltoja kanssamme enneagrammin parissa!

Enneagrammi-ilta torstaina 31.5.2018

Ajankohta: Klo 17.30–20.30
Paikka: Nooran Viinibaarin kabinetti,
Raatihuoneenkatu 8, Hämeenlinna
Ilmoittautumiset: ann-mari@voimavaravalmennus.fi
Hinta: 25€

Kuvaus: Illan aikana tutustut enneagrammi-mallin yhdeksään persoonallisuustyyliin ja opit tätä kautta ymmärtämään sekä itseäsi, että muita paremmin. Aiempaa tietoutta enneagrammista ei vaadita ja kaikki ovat tervetulleita viettämään kiehtovaa iltaa kanssamme enneagrammin parissa!

Vinkkejä ja linkkejä:

Viisi kysymystä, joilla johtaja voi auttaa alaisiaan tekemään työstä merkityksellistä

Johtajuusvalmentajan mukaan työntekijältä pitäisi kysyä säännöllisesti, mistä hän nauttii ja mikä vie hänen uraansa eteenpäin. Niin tavallisetkin työpäivät voivat tuntua merkityksellisiltä.

Yhtiöt satsaavat organisaationsa arvoja korostaviin julkistuksiin, mutta käytännön työelämässä tärkeämpää olisi, että työntekijät ovat sitoutuneita työhönsä ja kokevat työnsä mielekkääksi, kirjoittaa Georgetownin yliopistossa työskentelevä johtajuusvalmentaja Kristi Hedges Harvard Business Review'ssä.

Hedgesin mukaan johtajilla on tärkeä rooli työn mielekkyyden löytämisessä. Tehtävä voi tuntua suurelta, mutta Hedgesin mukaan työn mielekkyyden etsintä voi alkaa yksinkertaisesta keskustelusta. Tarkoituksena on auttaa työntekijää ymmärtämään, mikä on hänen työnsä syvempi merkitys itse toiminnan takana.

"Kirjoittaessani tätä artikkelia näpyttelen sanoja näppäimistölläni. Samalla kuitenkin luon parempia johtajia", antaa Hedges esimerkin.

Hedgesin mukaan näillä viidellä kysymyksellä pomo voi auttaa alaisiaan löytämään tavallisistakin työtehtävistä merkityksellisyyttä.

1. Missä olet hyvä?

Tarkoitus on pohtia, mitkä työtehtävät sujuvat työntekijältä parhaiten ja millaisia tehtäviä työntekijä yleensä ottaa vastuulleen. Ajatuksena on auttaa tunnistamaan työntekijän omia vahvuuksia ja niiden kehittämismahdollisuuksia.

2. Mistä nautit?

Kysymällä mitä työtehtäviä työntekijä odottaa eniten ja mistä hän saa energiaa, työntekijää voi auttaa ymmärtämään tai muistamaan, mikä saa hänet todella pitämään työstään.

3. Mikä tuntuu hyödyllisimmältä?

Mistä työntekijä on kaikkein ylpein työnjäljessään ja mitkä ovat tärkeimpiä tehtäviä oman tiimin tai organisaation kannalta? Pohtimalla näitä kysymyksiä voi tulla ilmi asioita, jotka osoittautuvat koko organisaation kannalta tärkeiksi työtehtäviksi.

4. Mikä vie uraasi eteenpäin?

Työntekijän kannalta on tärkeää miettiä, mitkä asiat edistävät hänen urapolkuaan nykyisessä työssä ja minne hän toivoo uransa vievän.

5. Mikä on suhteesi muihin?

On ratkaisevaa, miten yhteistyö työtovereiden kanssa sujuu. Puhumalla parhaista mahdollisista tiimeistä ja työntekijöiden välisistä dynamiikoista voi kannustaa ylläpitämään sellaisia suhteita, jotka tekevät työstä merkityksellisemmän.

bottom of page